Výrobci a značky

SUMCAB – specialista na speciální kabely II

vodící a datové kabely SUMCAB

Mj. kabely do extrémních teplot (400°C), kabely do vodních hloubek (50m) i do výtahových výšek (50m), extra tenké i pancéřované, pro jeřáby, doly či lodě. Kvalita a dlouhá životnost od specialistů ze Španělska.

část 2 – navazuje na předchozí: 1. část

Firma SUMCAB vyvíjí a dodává (mj.) tyto základní skupiny kabelů:

Sumflex – flexibilní kabely pro přenos energie

Ohebné kabely pro pevnou a chráněnou instalaci uvnitř spotřebičů a svítidel. Pro signální a řídicí obvody, ohebné kabely pro pevné uložení – elektrické instalace, ovládání, regulace signálů a měřidel, obráběcí stroje, výrobní stroje.

Některé též se zvýšenou odolností vůči technickým olejům a mazivům, vůči vodě, nízkým či vysokým teplotám, mechanickému namáhání, oděru či chemikáliím. Pro vnitřní i venkovní instalace.

Dále např. ohebné ploché kabely speciálně navržené pro připojení k mostovým jeřábům, kladkostrojům, zvedákům, výtahům, festonovým osvětlovacím girlandám apod. Vhodný pro maximální výšku 50 m.

Extra flexibilní kabel pro navíjecí aplikace a systémy sběru kabelů s rozmetacím/košovým systémem, tlačítkové panely, energetické kabelové řetězy atd. Vhodný také k trvalému ponoření do hloubky až 50 m.

Vodiče s vysokou kvalitou kovu (mědi) pro využití v audio systémech Opletený flexibilní kabel (25 závitů x metr) pro připojení zvukových zařízení, ozvučovacích systémů a bezpečnostních instalací Flexibilní kabel vhodný pro zabezpečovací systémy (alarmy), také pro telefonní a interkomové aplikace a do prostředí, kde je vyžadována ochrana před elektrickým šumem

Sumsave – kabely s vysokým zabezpečením (AS, AS+)

AS = kabely jsou nehořlavé a díky celkovému snížení emisí plynů představují nízké emise kouřových, halogenových a korozivních plynů. – Tyto kabely nerozšiřují oheň po celé instalaci, i když se skládá z velkého počtu kabelů, takže když je plamen zasáhne, přestanou fungovat.

AS+ = kabely jsou nehořlavé a odolné proti ohni a mají nízké emise kouřových, halogenových a korozivních plynů. – Tyto kabely nejenže dokážou zastavit šíření požáru v celé instalaci, ale také se udrží v provozu během a po trvalém požáru, a to i v případě, že během požáru byly v zasažené oblasti zničeny organické materiály.

V případě požáru neuvolňují toxické látky ani korozivní plyny, dále nešíří oheň, čímž chrání veřejné zdraví a zabraňují poškození elektronických zařízení. Pro použití na veřejných místech, jako jsou nemocnice, školy, letiště, obchody, výrobní závody atd.

Kabel s dvojitým stíněním, vysoce flexibilní pro napájení motorů a měničů. Pro spojení, kde napětí indukované vnějším elektromagnetickým polem může ovlivnit přenášený signál. Vhodné i pro aplikace na obráběcích strojích podle DESINA. Lze je využít i jako propojovací kabel mezi frekvenčními měniči a motory.

Speciální verze s redukovaným průměrem do stísněných vedení, s vysokou pružnosti/ohebnosti, HAR certiikací, odolností vůči minerálním olejům.

Zvýšeně pancéřované kabely, kryté ocelovým opletením (minimální pokrytí 80 %). Pro instalace, kde je zapotřebí zvýšená mechanická pevnost nebo odolnost proti působení hlodavců. Například ve skladech, výrobních závodech a při zemědělských činnostech.

Kabely vhodné do výbušných zón a zón práce s hořlavinami, např.:

  • čerpací stanice
  • zařízení, kde se vyrábějí, manipulují, skladují nebo spotřebovávají hořlavé plyny
  • garáže a dílny na opravu vozidel
  • prostory v blízkosti objektů, kde se používají hořlavá rozpouštědla (nátěrové hmoty apod.).
  • prádelny a čistírny, kde se používají hořlavé kapaliny.
  • místa s otevřenými nádobami nebo nádržemi obsahujícími hořlavé kapaliny.
  • sušárny pro odpařování hořlavých rozpouštědel
  • prostory s extraktory tuků a olejů, které používají hořlavá rozpouštědla
  • strojovny s čerpadly a/nebo kompresory na plyn nebo hořlavé látky.

Unidral – mimořádně flexibilní kabely pro kontinuální pohyb

Jednopramenné = zvýšená kapacita ve srovnání se čtyřžilovými kabely. Zmenšený vnější průměr pro obtížné uspořádání a úsporu místa. Vynikající elektromagnetické stínění

Vícepramenů = Extra flexibilní kabel pro ovládání, napájení a přístroje pro použití v obráběcích strojích, ale i montážních řetězech, výrobních linkách apod. Kabelové pojezdové řetězy, napájecí kabely a kabely pro ovládání servomotorů. Certifikace: UL – CSA – Desina. Minimální poloměr ohybu a snížená hmotnost.

Sumline – přenosové kabely pro pevné uložení

Přístrojový a ovládací kabel pro přenos signálu. Vhodné pro všechny typy průmyslových zařízení, jako jsou petrochemické provozy, elektrárny, tepelné elektrárny s kombinovaným cyklem, solární tepelné elektrárny, zařízení na výrobu bionafty atd. Též v pancéřovém provedení (dvakrát pozinkovaná ocel).

Sumtronic – signální, telekomunikační, řídicí a datové kabely pro průmyslové roboty

Kabely pro různé typy robotů: pro bodové svařování, roboti laseroví, manipulační, vrtací, lakovací, řídící a sběrnicové kabely, kabely pro kontrolu kanalizace kamerovými (TV) roboty.

Vysoce odolné pláště (proti oleji, oděru, bezhalogenové, bez silikonu, odolné i proti vystřelování svařovacích částic atd.), ultraflexibilní, životnost více než 25 milionů operací. Umožňují přenos analogových nebo digitálních signálů v prostředí, kde je vyžadována ochrana proti elektrickému šumu.

Sumlene – nízkokapacitní kabely (tj. s nízkou elektrickou kapacitou)

Speciálně navržené pro datové systémy s přenosovou rychlostí až 10 megabitů za sekundu. Vhodné pro signální rozhraní RS232 a RS485. Určeny pro datové komunikační systémy, řídicí a elektronické signály, počítačové systémy atd. (indoor i outdoor). Standard/Certifikace: DIN VDE0812.

Sumtherm – kabely pro extrémní teploty

Do prostředí s vysokými (rozsah 105°C – 145°C), velmi vysokými (180°C -260°C) či extrémními teplotami (350°C – 400°C). Pro připojení transformátorů pro motory, stroje, spotřebiče, elektrické ovládací panely s vysokou okolní teplotou. Pro instalaci v interiéru i exteriéru, s vysokou odolností proti kyselinám, rozpouštědlům, nátěrovým hmotám, uhlovodíkům, olejům atp.

Též kabely Sumline speciálně navržené pro zařízení pro měření teploty (propojení termočlánků).

Sumtraffic – kabely pro kolejová vozidla

Splňují evropské železniční normy pro materiály ve vlacích: ČSN EN50306 (redukované nebo normální tloušťka izolace) a ČSN EN 50264 (tenkostěnná izolace) pro speciální odolnost vůči požáru.

Speciální kabely – speciální kabely pro nestandardní aplikace

  • Doly (důlní činnost)
  • Letiště (majákové kabely –speciální kabely pro letadla zaparkovaná na letištích)
  • Obnovitelné zdroje energie
    • kabely pro elektrické napájení automobolů
    • kabely pro větrné turbíny (větrné elektrárny)
    • kabely pro sluneční / fotovoltaické elektrárny
  • Ponorná čerpadla
    • Extra flexibilní kabely pro napájení motorů ponorných čerpadel, certifikace a atesty pro pitnou vodu  WRAS, KTW či ACS.
  • Zavlažovací systémy (otočné)
    • Voděodolné labely pro pivotové systémy zavlažují velké plochy (např. Sumflex Pivot) jsou vhodné pro obytné budovy, sportovní areály, golfová hřiště či při zavlažování zemědělských plodin.
  • Poutě a stánky
    • Kabely pro dočasné instalace pro veletrhy a zábavní parky, stánkové boxy, festonové pouliční osvětlení, výstavy atd.

MarineFlex – flexibilní napájecí kabely pro instalaci na lodích a Marine-Icom – komunikační a ovládací kabely pro instalaci na lodích

Vysoce flexibilní kabel se snadným vedením a instalací a časovou nenáročností. Certifikováno Americkým úřadem pro námořní dopravu (ABS), Bureau Veritas (BV), Lloyd’s Register, RINA. K dispozici také ve verzi Marineline PZ1 s měděným vodičem třídy 2.

Detaily naleznete v katalogu

Kliknutím na tento odkaz:  Katalog SUMCAB – všechny typy kabelů – si v novém okně otevřete katalog s kompletním sortimentem kabelů firmy SUMCAB (ENG). U každého produktu jsou uvedeny technické parametry a oblasti možného využití. Od str. 532 pak najdete přehledné tabulky barevného značení (kódů), rozměrů a kapacity navíjecích bubnů, fyzikálních parametrů kovových (měděných) vodičů, přípustných hodnot elektrické intenzity pro různé instalační metody či korekčních tabulek pro specifické podmínky.

Nabídka je opravdu široká – pokud byste potřebovali se v ní lépe zorientovat, neváhejte se na mě nezávazně obrátit (viz kontakty níže), rád vám pomůžu.

Petr Procházka product manager aplikace pro správu revizí IcaruzPetr Procházka

sales manager

prochazka@igatech.cz

773 100 901